Skip links

Tekstil Cephe

Gelişen teknolojiyle uyumlu, çevreye duyarlı ve insan odaklı çözümlerle en iyi hizmeti sunmak için çalışıyor, çelikten güven inşa ediyoruz..

Tekstil Cephe Nedir?

Binaların dış yüzeylerinde kullanılan ekranlar ve kumaş mimarisinin yeni bir kategorisidir. Hem eski binalara hem yeni binalara çabuk ve basitçe giydirilebilir ve endüstriyel binalar, avmler, stadyumlar, konut yapılarına kadar birçok yapıda kullanılabilir. Tekstil Cephe kaplama uygulamaları Tekstil malzeme sınıflarından düz (kapalı) pvc, delikli (mesh), PTFE (Teflon) lamine ve mesh ile ETFE malzemelerinden kullanarak statik dayanımı ve garantili ithal tekstil ürünleri bina yapılırken veya yapıldıktan sonra cephe için tasarlanan çelik konstrüksiyona özel alüminyum ve özel tasarım gerdirme aparatları ile aplike edilmek suretiyle yapılmaktadır.

Yapının mimari görünüş ve estetiğine katkılarının yanı sıra, güneş kırıcı fonksiyonu, gölgeleme ve ısı yalıtımı ile içeriden, dışarıdan farklı algılanması gereken ışık geçirgenliği (gece gündüz, iç-dış, uzak yakın görünümü) ihtiyaçları doğrultusunda kullanılan bu sistemler, uygulama kolaylığı ve ekonomik maliyetleri konusunda dikkat çekmektedir.

Tekstil Cephenin Avantajları

1. İNOVASYON TASARIMLAR

Geleneksel yapı sistemlerine alternatif olan bu yeni mimari tarz ile; Tekstil malzemenin hafifliği ve rahat form alabilmesi, yine istediğiniz her form ve geometride tasarlayabileceğiniz çelik ile çok özel, estetik ve sıra dışı tasarımlar yapılabilme imkanı vardır.

2.GÜNEŞ KIRICI ÖZELLİĞİ

Güneş koruma(ışık kontrolü) ve doğal yalıtım (gölgeleme) ile binaların klimatik dengelerine yardımcı olur.

3.MALZEME

Dayanıklı, hafif ve yük alabilen garantili , dayanıklı, (kimi malzeme cinslerine göre) kendi kendini temizleme özelliği , geniş renk yelpazesi olan, geçirgen, özel tekstil ürün cinsleriyle uzun ömürlü, dekoratif görünümlü sistemler elde etme imkanı.

4.BASKI YAPILABİLME ÖZELLİĞİ

Işık ve grafik baskı ile yeni tanıtım alanları ve görsellik elde edilebilir.

5.ENERJİ TASARRUFU

Tıpkı binaya giydirilen elbise gibidir. Yazın ışık geçirimini sınırlar, kışın iç ısının dışarıya çıkmasına kısmen etki eder.

6.EKONOMİK

Diğer konvansiyonel (cam, ahşap, metal kaplama) malzemelerine göre çok daha ekonomiktir. Çünkü tonaj, imalat ve montaj süreleri ve maliyetleri düşüktür. Daha az çelik altyapı ile çok kısa sürelerde uygulanabilir ve az miktarda bakımla görünümünü ve sağlamlığını çok uzun süreler korur.